CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 11, 2013





...Rindunya...


Setiap orang mempunyai hati dan perasaan yang berbeza...
Kata hati dan kata lisan sangat berbeza....
Kata lisan selalunya menipu diri orang lain dan kekadang juga menipu diri kita sendiri...kata hati lebih jujur......
Oleh itu, manusia selalu mengikut kata hati...
Betul?? Tak semestinya betul.

Sejujur mana pun kita, kadang-kadang kita boleh menyakiti hati seseorang..
Jadi, untuk tidak menyakiti hati seseorang,  maka kita perlulah berfikir yang mana terbaik utk diri kita dan juga orang lain.

Apa nak buat bila rindu?
 Macam-macam boleh buat kalau kita rindukan seseorang.. tapi the best way bila rindu adalah luahkan pada Yang Maha Esa. 
Caranya?
BERDOA

Kalau kita rindukan seseorang, amalkan doa Nabi Yusuf kepada Zulaikha.
 
“Ya Allah, sampaikan salam rinduku kepada ******** **** (nama penuh insan tersebut) sehingga aku menjadi kerinduannya…”

  Jika kita selalu doa macam ni bermaksud kita sentiasa ingat insan yang dirindui tu dalam doa kita. 
 
Bak kata orang dulu-dulu, 
“ingat daku dalam doamu"
INSYAALLAH


:..Bila kita sayangkan seseorang, mungkin dia sayangkan orang lain..bila kita rindukan seseorang, mungkin si dia merindui orang lain..bila kita mengharapkan seseorang sentiasa berada di sisi kita, mungkin si dia mengharapkan orang lain berada di sisi dia...:

Kesimpulannya.... 
JUJURLAH dengan diri sendiri dan orang lain juga.

4 comments:

ct_saggie said...

hihi..yeah..amalkan jgn tak amalkan doa tu...mana tahu jejaka F kak liza akan rindu kak liza juga...hihi

ct_saggie said...

kak liza...jgn tukar layout blog ea??? sebab nanti siti tak dapat nk tgk kenangan2 dulu2...hihi..gambar bing mary dan lily..sebab siti punya blog dah tukar layout...but...semua jadi hilang...sedih gila...hahhaha....

Dewie Zul said...

Blog walking here..ayoo menulis blog kembali..

Variasi 53 said...

ijin berkunjung ke blog nya ....



Variasi 53
Variasi Motor dan Racing Parts Motor