CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, April 4, 2009

Tahniah Liza !!!!

Hasil gigihku....


Hasil sentuhan Cikgu den, Cik Ct..


Salam semua.
Tadi, lepas zuhur tadi,
aku YM ngan cik Ct.
aku minta dia ajarkan aku cara nak edit gambar sebab gambar dia edit cantik-cantik belaka.

Jadi,
ish..tak aci ni..
aku pun nak kena belajar juga.

Cik Ct cakap,
diaedit guna Photoscape.

Aku pun menjelajah la ke seluruh benua alam maya untuk download software tu.

Mulanya,
aku tersalah download.
software apa entah yang aku download.

Pastu,
baru dapat download software yang sebenarnya.

Dah download,
aku minta cik Ct ajarkan.
dia pun ajarkan aku melalui dunia maya yang penuh misteri ni.

Aku pun suruh dia edit sama.
kami buat pertandingan.
sambil mengedit, sambil dia mengajar aku dan sambil pertandingan dilangsungkan.

Dah siap,
kami bertukar-tukar gambar.
itulah hasilnya...!!!!

Hahahahahaha..

Kepada cik Ct,
den tak main tipu yo..
ekau cakap boleh masukkan apo-apo jo..
huruf ko,nombor ko,
perkataan ko,ayat ko,
pokok bungo ko...

Hehehehehehehe.

Kepada sesiapa yang nak komen,
silalah komen gambar yang dihasilkan oleh kami berdua tu.

Kalau tak sudi,
takpo..den tak kisah pun.

Yang pasti,
den memang gembira sebab dah pandai edit gambar sendiri.

TERIMA KASIH CIK CT !!!!!

52 comments:

adul said...

Pe bende ler korg nih,xphm ak.jap baik jap gdo..haisyyyy......

Hmm,gmbr ats merahnye mkngah oiiii..
smgt mmbara penuh cinta2...kahkahkah.

Gambar bwh ibrat menyembunyikn 1 perasaan yg sukar dijelaskn.

Cik Tie Amin said...

Gmbo liza nmpk sgt perangai ko yg suke main2 tu,gmbo ct plk nmpk mcm suatu kenangan.

ct_saggie said...

adul= ct dgn kak liz xde gaduh..bila lak kami gaduh...
erm...
pndinyer adul buat andaian at gmbr ct tu....
haih..kak liza punyer penuh dgn cinta????
hahaha....bior btl.lalalal

tie amin =mmg kenangan gmbr tu....
kngn bersama insan yang kurasa penuh dgn tnda tanya...

=ct komen..huhi=copek boner ekau posting pic ni...hehehe....

wulan said...

den nk blajo jgk..huhuhhuhu

Hasni said...

hahahahahahahaha....ko ni liza,ko main tipu.dh ko letak nama pemenang,siap ngan nombo 1 lagi.nama ko terpampang kt ctu.mmg la ko menang tanpa bertanding kalo cmtu..hahahaha.geliga sgguh otak ko liza!!!!hahahahahahaha.weh,ajo aku sekali.mcm best jer!!!!!

Anonymous said...

Ak nk komen gak:

"gamba ats x cntik.nmpk sgt main2.gamba bwh bru mcm gamba yg nk edit tul2.huhu."

-mixfar-

Anonymous said...

dari segi kaler,merah menyala.xsesuai jd bingkai.siap ade luv lagi kt tepi.hahahaha.3 luv plk tu.mcm cinta 3 segi.hahahahahaha.gelak lagi sekali.hahahahahaha.tp yg jelasnya,nmpk sgt gmbr ats tu,tuannya suka main2.gamba bwh lak,nmpk yg seorang yg "betul" n mayb mase pertandingan,dia x terasa yg dirinya akan kalah b4 bertanding.hahahahaha.sian ct.

-mixfar-

kamarul said...

TERSEDAK AKU PG2 BUTA NI BACA POSTING KO NI !!!!! ADA2 JE KO NI LIZA!!!!

kamarul said...

NAK KOMEN GAK R..

BG AK,GAMBO ATAS MMG NMPK MAIN2,MMG KO JENIS YG MAIN2.SIAP DGN LOVE,RAMA2,"REDS GO TOGETHER",TP PDN MUKA KO SBB DLM PERMAINAN NI,KO NYE MUKA XDE..KAH KAH KAH...........

GMBO BWH LAK,NMPK KELURUSAN HATINYA UTK MEMENANGI PERTANDINGN YG SEBENARNYE MMG DH KALAH AWL2..HAHAHAHA. SIANNYEEEEEEE.....

Anonymous said...

hhahahahahahahahaha...liza...liza..

CikLieYzaOnline said...

wah...
sodeh den sodeh....
semuo kato den main tipu...
wuwuwuwuwuwuwuwuwuwuuu.....
dlm syrat pertandingn xdo sobot pun den xleh masukkan ayat cmtu....
pastu,xdo sobot pun yg den xleh lotak nombo 1 kek situ...
ponat den edit gambo tu....
huh !!! den mano ado main tipu..
den edit bersungguh2..mana ada den main2....mmg den suko gambo yg camtu..
wah..semuo berpihak pada cik ct yo..
xpo..xpo...den pasrah dengan kemenangan den yg sapo2 x isytiharkan ni..
den tau,org kalah mmg cmtu..
semuo boikot den yooo..
xpo...xpo...
biarlah den pi bawak diri pasni..
den akan mengadu nasib kek abg aji yg den rindui....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
abg aji................

Anonymous said...

hahahahahaha..liza main tipu.liza main tipu!!!!!!!!

Anonymous said...

xde maknanya kemenanganmu itu.hahahaha

Anonymous said...

ko kenakan ct,gmbo ko nmpk sgt main2.hahahahahahaha

adul said...

pulak dah....ingat gdo,ape2 je la.pape pun,ak tetap nk trgelak ngn ko liza!!! ko klh xnk ngaku ek?hahahahaha

adul said...

liza klh xnk ngaku!!!!hahahahaha....

adul said...

owh,itu ler penerbit eak?wah,hbt korg ni,kwn ngn penerbit gitu!!!huhuw.ak ni xde org nk kwn ke?huhuw

Nani FST said...

Ha.ha.ha..Ape gamba la yg akak edit tu?mcm kanak2 tadika je yg edit.papepun,sy tetap sokong kak liza.sabo ek kakliza.hahahahaha.tp sy tetap nk tergelak jugak.kakliza main tipu.opssss....soriey akak..ha.ha.ha.

Nani FST said...

xpe akk,cube lagi.ha.ha.ha..tp pasni,sume org dh tahu taktik akak.akak kena cari strategi baru la kalo akk nk menang.hehehehe

Anonymous said...

mcm2 ko nih liza!!!bile agaknye ko nk matang sikit?hahahahahaha

CikLieYzaOnline said...

waaaaaaaaaaaaaaa....kata kat aku yeee...nak kena luku pala ka???
nnt la,tepat jam 12.04 tgh mlm bertarikh 9 oktober 2009,aku matangkan fikiran aku naaaaa.....
tggguuuuuuuuuuuu.......

CikLieYzaOnline said...

semua boikot aku yaaa...xpa2....
hmmm..apo boleh buek.....
den menang pun org xterima...
hmmm....x jadi den nak meraih undi..
biar la den bawak diri...
huhuhuhuhu..sodehnya hati.....

ct_saggie said...

haih...
akk yang kusygi selalu..
jgn la bwk diri,,,
den bangga anak didik den dah berjaya hasilkan gamba begitu rupa...
xsgkan kan..
cikgu leh berlawan dgn anak didiknyer..
haih.
tap seronok tau main cm gini...
tapi..
mmg xthn...
kak liza leh letak number satu kat atas tu..
mmg ler menang tnpa bertnding..
hehhee
eh adul...
bkn kami kwn ke dgn adul ni...

ct_saggie said...

kak liza...
adul nk kat kak liza tu..
g la...
sian die
tugu kak liza tu

Cik Tie Amin said...

hahahahaha..olololo.ciannyeeeee

Cik Tie Amin said...

hahahaha.adul mn?liza couple ngn adul ke?hahahahaha..

Cik Tie Amin said...

cian liza.dh gi bawe diri ke ek?haha

CikLieYzaOnline said...

sampai hati....
uwaaaaaaaaaaaaa.....
dah xdak sesiapa ka yg menyokong aku?
hmmmmm.....xpala...pasrah dgn takdir dan ketentuan Ilahi..
wuwuwuwuwuwu..

sedihnya,semua xpuji gmbaq yg aku edit..wuwuwuwuwuwuwuuu..

xpa..xpa..kusedar siapa diriku..
hmmm..sakit gigi...

Cik Tie Amin said...

hahahahaha.patahlah hati,merajuklah diri..lalalalalala....hihihihihi.hahahahaha.liza main tipu.lalalalalala.hahahahahahaha.

Cik Tie Amin said...

mcm sonok jer korg main ni eak.nt pas ak de blog,mian lagi skli eak.hahahaha.patah hati ke cik liza?wahaahahahahaha.tergolek2 aku gelak kt ko.itu la,ko suke gelak guling2.kali ni,aku lak golek2 kat ko.wahahahahaha....

kamarul said...

Hahahahah,dh ler korg..sian si Liza tu...korg ni,jgn ler gelakkan die.kang nangis kang.die edit dgn bersgguh2 tu,kalo x,xde ler die leh MENANG cmtu.hahahahaha.kan ct kan.hahahahahaha.

kamarul said...

jgn r patahkn smgt die.die nk blajo tu.tp,pape pun,ak tetap nk gelak dgn kemenangan free tu.hahahaha.ade gak org cam ko nih Liza!!!!!buat ak sakit perut jer gelak tgk gmbo ko tu.ade no 1 tu yg paling ak xthn....hahahahahaha

kamarul said...

Ops,lupe lak.korg ni,sume penerbit korg amik kt korg eak.dh 2 gambo korg posing dgn penerbit.Best r korg!!!!mg korg berdue dpt berkat 1 ari nt.sape taw kan?tuah aym kt kaki,tuah korg kt gambo!!!kui3

Nina said...

Nak komen jugak.Yg Liza punye,agak kasar,terang dan menyerlah hingga nmpk calar2 kat muka.

Yg ct lak,halus dan dpt sembunyikan hantu xbermuka.

Hehehehehe.

Jgn mare Liza.

Cabut!!!!

Pak Malau said...

Anda ingin tahu apa rahsia di sebalik hasil edit gambar anda?Biar saya jelaskan.

Gambar di atas menggambarkan anda seorang yang sukar menyembunyikan kesalahan seandainya anda melakukan kesalahan.Sekali anda lakukan kesalahan,kesalahan itu akan jelas terpampang dan semua orang akan tahu bahawa anda telah melakukan kesalahan.Sebagai contoh,gambar itu jelas menunjukkan yang ia diambil tidak sekata tetapi anda tidak menghilangkan kesilapan tersebut tetapi semakin jelas kesilapan tersebut kelihatan.


Gambar kedua pula menyatakan bahawa dia seorang yang pandai menyembunyikan kesalahan sekiranya dia telah melakukan kesalahan.Mungkin juga dia cuba perbetulkan kesalahan yang telah dilakukan.Seorang yang bisa mengubah sesuatu keadaan huru-hara menjadi tenang semula.

Hasni said...

hahahahahahaha...bgus2 pak malau.sape ko ni eak Pak Malau?hahaha.aku suke ko nye komen.Ak nk tmbh gak.Hm,mmg pun si Liza ni kalo dh wat slh,xdpt nk sembunyikn.tgk,die dh sah2 tulis die menang kt ctu.itu slh namanye.tp kesalahan tu trpampang kat ctu buat tatapan smue.hahahahahahaha..itu yg ak nk trgelak tu.sian ct,ak xtau pe perasaan die dipermainkn dgn ank muridnye.hahahahahaha.kalo ak ler,ak pelempang je.pelempang ala2 manje..he.he.he.syg ko Liza!!!

adul said...

Kahkahkahakah...mmg ko ni kajang pak malau laaaaaa....kah kah kah

adul said...

kajang pak malau kajang berlipat,
kajang hamba musafir lalu,
pertandingan edit gambar sgt ler kelakar,
sampai x tahan tergelak2 hatiku....

adul said...

Best giler korg ni...hahahahahaha

Cik Tie Amin said...

Kjg pak malau dh masuk kandang,kang aku tendang trgolek sakan.kah,kah,kah.ak rase ler,diorg ni mmg cmtu gak.ha.ha.ha.pandai ak tafsir diorg.tp,ckgu ct tu baik ar beb,xjd ar die pelempang.kah.kah,kah.
pandai2 je ak agak.ha.ha.ha.tp,kalo nk pelempang,boleh jah!!!!!silakan.....kah.kha.kha.

Hasni said...

Wahahahahahaha...akak liza mmg kelakar le....

Hasni said...

hasni x larat nk gelak bile masuk bace posting nih!!!!!hahahahaha

ct_saggie said...

cikgu ct nk komen ni
setelah tugu komen yg ke 40.
terlepas jugak jadi pengkomen yg ke 43
huhu..
xpo22
den nk komen ni...

wulan = meh wulan..ct ajakan....ct leh ajakan ya..

hasni = huhu...itu sebab kak liza kato dio menang..sebab ada number satu....

kamarul = kato den ni perasaan nk menang yo...haih...ekau slh sgka tu...ekau kena tafsir baik2..nati terslh tafsir.bende lain yg ekau nmpak nati...huhu
terima kasih...ct aminkan ni...smg kito duo jadi penerbit satu hari nanti kak liza...amin kak liza...AMIN...

pak malau = haih...ni pak malau mana pulak ni...tafsir gmbr kato kito dio ada kesalahan la...sembunyi2 kesalahn la...haih...bilo masa pulak la kito duo ni main sembunyi2 kak liza...ado ko...haih...
kami tak buke keslhn masa kami amik gmbr ni...yang amik gmbr ni yg salah..dio amik gmbr kami jadi gegar...itu sebab xnmpk muko dan bergegar...bukan main sembunyi2 ko..main nampak2 ko...haih...

cik tie amin = huhu..kak liza ni ada yang tanya ni..hang couple ke dgn adul tu....huhu...jgn marah..

CikLieYzaOnline said...

Alahai,pertama sekali,terima kasih la buat semua pengomen yg sanggup jadi juri utk komen posting pertandingan edit gambar ni.xsangka pulak yg pertandingan dapat sambutan hangat daripada anda semua.hehe.mcm skema pulak.

Buat pengetahuan anda,pertandingn ini dijalankan tanpa perancangan.Tetiba ia dijalankan.Biasalah,kalau baru belajar mcm den ni,mesti ada banyak kekurangan yg terserlah kan.

Terima kasihlah kepada anda semua yang menggelakkan diriku ini kerana gambarku yg amat cantik itu.hehehehe.

Dalam syarat pertandingan,tiada disebut bahawa sebarang ayat,perkataan,huruf mahupun nombor yg dilarang dimasukkan ke dalam gambar tu.Jadi,ini bermakna diriku tidak main tipu.hehehehehe.

Kepada semua,terima kasih den ucapkan.Pertandingan ini saja sekadar utk menghiburkan hati.

Kepada Pak Malau,hehehehe..amboi pak malau berjanggut sakti,pandai ekau tafsir den yooo..apo ekau x potong ke janggutmu itu?sesodap ati nk tulih den gitu yo..tp xpo,den hargai.yo la,mgkin ada kebenarannya.den akui,kdg tu,ada betulnya.hehehehe.yg cik ct,den xtau la pulak.hahahaha.padan muka cik ct,ekau pun kono ngan pak malau gemala sakti ni.hahahaha.

Buat sapo yg bertanya skandal tu,ishhh...amno la den ado skandal ngn adul tu..dio tu kwn den yo kgkwn semuo.anak tok imam gunung keriang.kalo nak,leh den pinangkan.hahaha.

Den ni,nt la den cari laki den kek mano2...jumpo la den 1 ari nnt...heeeeeeeeeee

Hasni said...

Hahahahahahahaha....kakliza ni,kelakar giler arrr..pecah perut bace!!!!

ukmstudio said...

Hmmmmm....foto den jugo dijadikan latihan ruponye....ermmmmmmmm...ciannyee..

CikLieYzaOnline said...

Hahahahahahaha....
ciannyeeeeeeeeeeeee....
ekau kan pusat latihan seduniaaaa...

heheheheheheheheeeeeee.......

gambar tu je yg "gegar"..
jd,benar2 menguji daya kekreatifan bg pertandingan mengedit foto yg den telahpun menang tp cik ct yam dan semua orang tu xleh terima hakikat bhwa anak murid telah mengalahkan cikgunya..
hahahahahahahahahahahha.......

ct_saggie said...

huhu
pe la kak liza ni
en.daud g bawa diri cari bunga pakwa lagi baru kak liza tahu...
haih...
sajo pekena dia na...

huhu...

en.daud....kak liza ni klu dah sakit gigi....mmg sifatnya jadi luar biasa sikit...
hehhehe....
kak liza jgn marah...
hang pekena den tadi ya...mana ada den marah hang menang...
menang pun hang yang kata sendiri...
huhu....
den ajar dgn ikhlas...
hehhehe
pasni kita buat lagi ya....

Hasni said...

hahahahaha..betul tu ct.hasni setuju!!!!hehehehehe

CikLieYzaOnline said...

heeeeeeeeeee..ok2..den x pekena sapa2 dh pasni..den ngaku,den x menang tp den x kalah...heehehehehe.

maaf "abg" daud.jgn bawak diri lagi..kan adik ct kan...hahahaha.hang jugak yg untung cik ct oiii..hg panggey kek den kakliza,hg panggey kek si studio tu "abg"..jadi,kami kena panggey kek hang "adik" la yooo..hmmm,hang jugak yg muda...wuwuwuwuwu.

amboi hasni..gelak nooo..xpa2..siap hg kalo jumpa ngn kakliza.akn ku luku pala mu itu.nak ka???

sebenarnya,sengaja ja komen kek sini haa.nk genapkan komen jd 50..komen tertinggi penah den dapek.heeeeeeeeeeee.tkasih kpd semua.hmmmmm....dh la,penat.letih.tata

ct_saggie said...

ct nk genapkan jadi ke 51
heheheeh
leh jer jadi adik ct..
hahha
abg daud..kak liza..
bestyer...
heeeeeeeeeee
ni lah hasil berkat usaha kita akk..
hahha
cewahh...
pasni akan ada lagi cabaran...
kita test lagi kak
yeah..
adobe photoshope lak tau kak liza
lagi mencabar ni
akan ku ajarmu...

CikLieYzaOnline said...

Boleh je..diriku x gentar dgn cabaranmu.tp,nnt la.kena pk taktik baru..heeee.sbb taktik lama semua dh tau..heeeeeeee.pyh sikit nk menang nnt...hahahaha.xpa2,nt kita buat lain,kalau ada masa.hmm,ni pun sengaja gak komen nk genapkan komen jadi yg ke 52.hehehe