CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, April 7, 2009

Buat Blog Yang Kusayangi...

"Dan tiadalah kehidupan dunia ini melainkan gurau sendaan dan main-main.."
(Surah Al-Ankabut:64)

Ayat inilah yang menjadi pegangan hidupku selama ini.
Selama nadiku berdenyut.
Selama jantungku berdegup.

Aku akui,
aku seorang insan yang suka main-main.
aku sering menganggap hidup ini satu permainan.
dan aku sebagai pemain..perlu teruskan permainan hingga ke garisan penamat.
walaupun sepanjang permainan ini adakalanya aku kalah..
dan adakalanya aku menang.
tapi itu semua adat permainan.

Namun, di saat ini..
terasa seolah-olah diriku pula sedang dipermainkan..
dunia ini sedang mempermainkan aku.

Mungkin.

Aku tiada jawapan.



13 comments:

adul said...

Tabahkan hati Liza.semua ini dugaan dpd Yang Esa.Dul tahu,Liza suka gelak ketawa tp di sebalik ketawa tu,sebenarnya tersimpan seribu rahsia yg xsiapa tahu apatah lagi nk baca hati Liza.sbb bagi Dul,Liza lagi misteri dpd Ct atau sesape yg dul baca kt blog korg sume ni.sbb liza x menyatakan sesuatu secara direct dan byk tanda tanya.sabar liza..sabar.ini semua dugaan yg nak menguji iman kita.

CikLieYzaOnline said...

Utk Fattah.aku mls nk jwb soalan hg dlm mesej.ni aku jwb kat sini naaa..xlarat nk taip pjg2 dlm mesej.sini syok sikit taip.keyboard baru.lajuuu..heeeee.

em,no komen.rahang skt sgt la ni sampai xleh nk gelak dh.dh sepi seribu bhsa..biarlah ia mjd semakin misteri mcm misteri nusantara..heeee.bukan sakit gigi sebenarnya tp rahang...baru kusedar...haih..tp gigi pun skt juga,gusi pun sama..tp sakit rahang yg lebih utama.em,byk kali dh jadi,sebelah kanan ni haa..mgkin sbb xcident aritu kot.hai la xcident..byk sgguh kesannya.hmm,apo nk buek.nk pi PK,xlarat nk jln.nk kuar bilik pun dh xdak tenaga.arini,ponteng kls lagi entah kali yg ke berapa...syoknya.....wuwuwuwuwuwuu.

semalam,seharian di hospital.dh buat ct scan.keptusannya biarlah rahsia.xperlu kumenyatakan di sini kerana aku sendiri xpasti apa yg bakal terjadi.smlm,wlupun seharian di hospital,tp terlupa nk pi check rahang,gigi dan gusi ni sbb masalah lain lebih penting.

tkasih sbb antaq mesej tu.biarlah kita berkawan tp bukan bercinta..kerana pintu hatiku belum terbuka.byk benda yg perlu kufikirkan selain cinta.hahaha.ayat jiwang tp mengertilah maksudnya...lalalalala.

insan2 yg kusayang semakin hari terasa semakin ingin meninggalkan diriku.seorang demi seorang.ku x berani utk menyayangi sesiapa lagi kerana ku xmahu menderita jiwa dan raga.sedih dan pilu bila kehilangan insan tersayang.

kutahu,hatiku x mudah utk menyayngi sesorang.tp,bila aku dh syg,pyh pulak aku nk lupa.mcm aku syg kt hg dan kwn2 aku semua.

em,kepala aku sakit x terkata.nk tdoq..xtahan dah rasa.

itu saja.titik.

ct_saggie said...

akk...
tak apalah...
ct memahami perasaan tu..

di sini..ct cuma mampu doakan utk kak liza...
jangan menyesal dia atas dugaan hidup ini..
krn di situ terletaknya pengjarran..
dan juga pedoman.

buat adul
tabahkan hatimu

ukmstudio said...

hmmmmmmmmm....panjangnye tulisan Liza tu...siap ado bab cinto pulak tu....den kalau bab-bab cinto ni den tak mainlah.....takut, lebih takut daripada di tolan bunga Pakma tu...

CikLieYzaOnline said...

tkasih ct..xpa2,jgn risau,walaupun hatiku dh berkecai entah kali ke berapa sejak kebelakangan ini,kumasih berjaya mencantumkannya semula mggunakan gam cap sesumpah.diriku masih dapat bertukar warna mengikut kesesuaian masa dan tempat kuberada.walau sukar,akan kucuba jua.

CikLieYzaOnline said...

untuk studio,ish,ekau ni mmg penakut sgguh la..nk pi bangunan penerbitan pun ekau takut antu,nk bercinta pun ekau takut...den rasa kan,masa ekau pi masuk utan tu,waktu mlm,mesti ekau tdo ngan abg ramli kan..hahahaha.sbb ekau takut bunga pakma tu bangun dan tersengih2 kek ekau tnjuk gigi palsu dia tu kan....sbb tu la ekau x tgkap gambaq bunga pakma tu.gambaq lain semua ekau tgkap..Ooooo..ekau cuba sembunyikan sesuatu dari den yo...baik ekau gtau den cpt,sbnrnya,bunga tu dh buat apa kek ekau?hahahahahahahahahaha.....

Hasni said...

akk ni,has baru je feel bila bc posting ni.bru je nk komen ayt jiwang2.tp bl dh buka kt komen ni,trgelak has bc.hilg sume ayt has.
haa..hahahaha..hahahaha...

utk adul,xpe,kakliza nt terima ler lamaran adul tu.cuba lagi yer.huhu.akak,soriii..hehehehe.

hm,agaknya,bunga pakma tu mesti main2 mata dgn kwn akk tu smpi kwn akk tu takut nk bergambr dgnnya..hahahaha.sori studioukm.has xtau menahu ttg jln cite.saje menyampuk jer.hehehe

adul said...

waaaaaaaaaaaa.....lamaranku ditolak...ishh..sedihnya...ishh..ishhh....sampai hati kau menolak cintaku yg tulus suci ini...hehehehe.xpe,dul cuba lagi tahun2 akan2 dtg.selagi liza x kawin,dul berhak mencuba nasib.ha..ha..ha..kan?dul masih ada peluang.wakakakaka.apa la liza ni..tolak lamaran dul kat sini.1 dunia tau..cium kang baru tau...huhuw.pi la amik ubt.asyik sakit..sakit.ubt xmau ambik.haiiihhhh.....

adul said...

ops...kah kah kah...abg studio,pe dh jd ni?xkan kena perkosa dgn bunga raflesia kut?hahahahahaha..gurauan yg menyakitkan jiwa ni.huhuw.soriiee.

amu mejie said...

peh ayat....cair kebod baca..he

tenang2 jerk kakngah eh...nm pon dunia..he

Cik Tie Amin said...

Ha.ha.ha..

Abg ukmstudio tu kene prkosa dgn bunga ke?ha.ha.ha...huhu.sorry,menambahkn lagi statement yg menyakitkn jiwa ni.ha.ha.ha..sorry....sorry....jom gelak ramei2......hehehehehehehehe

sorry abg ukmstudio,ktorg juz sambung pe yg Liza mulakn jer.

kih kih kih

ct_saggie said...

heee
en.daud...
biar betul
heeeeeeeeee
haih...
en.daud dah jatuh cinta dengan bunga pakma..\
bunga pakma = bunga(perempuan) yang bernama pakma..haih...
sedap ke nama ni..
heeeeeeeeeee..
panggilan manja...mama...
huhu
jgn marah..gurauan jer

CikLieYzaOnline said...

Amboi..amboi..amboi..
Ewah..ewah..ewah..
jgn nk nyambung x tentu pasal..
den x kata apo2 pun...
den cuma timbulkan persoalan je...
jgn la usik si studio tu...
nt dia cabut lari laie....
penat nk memujuk dia balik....
2ari den ngn cik ct tggu..
apa ekau sudah lupa ya cik ct???
ekau sambung laaaa....nt dia merajuk,den xtau la cik ct......huhu