CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, February 22, 2009

Letih Tahap Cipan....


Letihnya....!!!!
Dari pukul 8 pagi sampailah pukul 5 petang...
Seharian shooting...tak henti-henti..
Macam-macam perkara yang terjadi hari ni...
Nasib kurang menyebelahi kami...

Hem..
Peralatan dah siap sedia semua..
Tapi laptop takde bateri..
Abang Bad terlupa nak cas..

Takpe, bukan salah abg Bad..
Abg Bad izinkan kami buat shooting hari ni pun dah cukup baik..
Sebab kami, dia terpaksa datang kerja pada hari cuti..
Huhuhuhu

Lokasi pertama di Kolej Amin..
Sempat rakam 1 scene..
Pastu laptop terus mati..
Tak boleh nak diselamatkan lagi..
Nak cas kat Amin...
Malangnya, Amin "blackout" sejak semalam..
Adeh laaa...
Terpaksa kembali ke studio MENTION pula..

Pelakon dah penat tunggu..
Ditambah pula dengan ibu bapa kanak-kanak tu..
Hem..susah juga...
Serba salah jadinya..
Buat orang tertunggu-tunggu..
Tapi nak buat mcm mana..
Bateri dah tak bernyawa..

Pastu..
Terus ke FSSK nak cas bateri..
Dapatkan rawatan alternatif untuknya bernafas kembali...

Setengah jam cas..
Terus bertolak ke padang UKM..
Konon nak rakamkan scene kat sana..
Aku dan AiYung dah pergi tengok lokasi semalam...
Cantik sangat pemandangan kat sana..

Tapi, hari ni..
Setibanya sampai di sana..
Perasaan gembira bertukar hiba..
Ada motor kapcai tengah berlumba..
Preng...Preng....bunyinya..

Geramnya..
ada acara apa entah kat sana..
Adeh la...
Hati sakit..tekanan jiwa..
Suara pelakon langsung tak kedengaran..
Apa yang kami dengar...
Bunyi pecutan si motor kapcai....!!!

Kami segera bertukar lokasi..
Rumah Tumbuh-tumbuhan pilihan kami..
Tiba di sana..
Cadang nak teruskan shooting..
Apalah dosa kami...
Bateri laptop mati lagi...

Desakan demi desakan mula terasa..
Hati tertekan dah tahap dewa..
Kanak-kanak dah letih semua..
Mak bapa pun dah tunjuk muka..
Aduhai..malu kami dibuatnya..

Semua orang pandang kat aku..
Director yang tak bertauliah ni mulalah malu..
Apa nak buat dah takdir Tuhan..
Masuk sana cas bateri la dulu..
Huhuhuhu..

Sambil menunggu di bawah pokok..
Peluh mengalir tap..tap..tap..
Perut sakit sbb kosong..
Breakfast tadi tak sempat nak santap..
mula la melahap..

15 minit sambung shooting..
Nak rakam scene pun gelabah bewak..
Takut laptop mati lagi...
Dalam hati dok berdoa...
Moga kesemua scene hari ni ok saja..
Mudahkanlah kami masa editing..
Harap2 PKA kami akan menjadi...

Amin...

12 comments:

kamarul said...

hahahahahaha....pe bende ko mengarut nih? geli hati aku bace...kehkehkeh

kamarul said...

sabo liza...sabo..

ukmstudio said...

Kadang2 apa yang dijangka tak menjadi...apa boleh buat. Baguslah masih boleh berdoa...

CikLieYzaOnline said...

Oooo...
gelakkan saya ye kamarul..
nak kena ni...
haih....
xpe2...sabar2....
diriku masih mampu bersabar....

CikLieYzaOnline said...

tkasih ukmstudio...
sbb sudi komen dlm blog saya...
eh...studio saya ni...
heeeeee....

em...
manusia hanya mampu merancang...
x semua yg kita rancang akan mjd..
apapun, cayok2..!!!

usaha lagi...
heeeeee...
saja menyedapkan hati sndiri...

adul said...

heheh, xpe, teruskan usaha!!
comey bear tuh..mcm tuan pnya blog nih gak..kahkahkah

Anonymous said...

alalala.....
cedih ke cik liza?
kira ok la tue........
cedih pun masih leh berpantun sajak lagi....
tul x?
cam sjk jer aku bace...
wakaka

ct_saggie said...

huhu
cian kak liza
sabar ea
erm
pekara tu lgsg tak diduga
kdg2..
plan A kita rancang
Plab B dah backup
tapi..tup..tup..
kita guna plan C yang baru dirancang
begitulah allkisahnya
kita semua
sbg pelajar komunikasi media
yang sgt berdedikasi dgn tugasnya
cewah

adul said...

manusia hnye meracang.tuhan yg tentukan

JoEaUhEaRrEeY said...

Salam,
trm ksh buat cik LieYza Online yang sudi membace makalah @ artikel Andeh. Sekadar pendapat peribadi berdasarkan ilmu krusus "Perbankan Islam" yang dituntut di bekas kampus dan pembacaan artikel2 semasa. Untuk lebih info cukup hny melayari blog2 yang mempunyai buah fikiran yang matang serta membaca Dewan Masyarakat + Dewan Ekonomi setiap bulan. Smg blog Andeh bermanfaat untuk anda. Trm kasih juga kerana add blog Andeh ke blog anda. Klu sng, pada blog Andeh ade di selitkan "Followers". Jadi, cik LieYza Online bolehlah being my followers juge. Salam siswa ex-student UiTM Johor ke UKM...

-Andeh-

http://andehsilodeh.blogspot.com/

Anonymous said...

cipan tu pe bende?

-mixfar-

CikLieYzaOnline said...

utk andeh:
sama2..

utk anynomous:
cipan tu sejenis binatang yg keletihan...ya la kut.main teka je.huhu