CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, February 28, 2009

Senyum Seindah Suria


"Senyum seindah suria
yang membawa cahaya
senyumlah dari hati
duniamu berseri...."
:wink:


Demikianlah lirik lagu yang sering kunyanyikan sewaktu zaman kanak-kanak dahulu. Pasti ada di antara anda juga yang masih ingat tentang lagu ni kan? Lagu ni amat popular masa aku tadika dulu. Apa yang aku ingat, TV1 selalu siarkan lagu ni dan aku pun apa lagi...terus menyanyi dan menyanyi...
:laugh:Walaupun suara aku taklah selunak Ct_Saggie.. hahahahaha..!!!


Ramai di antara kita yang sukar untuk ketawa. Asyik bermasam muka. Diam seribu bahasa. Kalau ditanya, jawapan yang sering kuterima..

"Kau ni, itupun nak ketawa..."

Kadang-kadang, malu juga aku dibuatnya. Aku taklah mudah sangat untuk ketawa. Cuma kalau kena pada tempatnya saja. Kalau ketawa lebih-lebih, nanti dikatakan gila pula.

Tapi, apa yang aku nak kongsikan dengan kalian semua hari ni ialah

"KALAU TAK MAMPU BUAT SEMUA...
JANGAN TINGGALKAN SEMUA..."
...Macam pernah dengar ungkapan ni kan..hehehe:wink:


Maksudnya di sini..
kalau susah sangat nak ketawa..
cukuplah sekadar anda menghadiahkan sekuntum senyuman buat diri dan orang yang berada di sekeliling anda.

Yakinlah bahawa kalau anda tersenyum,
dunia juga akan turut tersenyum kepada anda!!!


:err:Semalam.. aku sempat meluangkan masa untuk melihat rakaman MCP secara langsung di STUDIOUKMDECTAR. Walaupun aku agak sibuk dengan tugasan Nadi Bangi, kertas projek dan pelbagai assignment yang perlu dihantar, sempat lagi aku ke sana untuk melihat dengan mata kepala sendiri. Maklumlah, aku nak kena buat MCP nanti. Takut juga aku nak bagi arahan kat anak-anak buah aku. (Hehehe..Director tak bertauliah la katakan..heee)


Suasana di dalam studio amat tenang. Waktu tu, En Daud jadi Director. Hebat kan!!! Relaks je dia.. Ada tiga orang kakak yang membantu. Seorang sebagai swithcer. Dua lagi, tak pasti pulak buat apa. Ada seorang lagi Encik yang jaga grafik. En Ramli pula sebagai juruaudio.


Aku perhatikan setiap gerak geri swithcer.
Hmm..nampak macam senang pulak. Tak adalah susah sangat pun. Main tekan je.

Director pula, macam ok la..
Arahan pun taklah banyak sangat.
Cuma, apa yang penting...
"Standby Cam 1..take 1.."
ataupun..
"Ready Cam 2..take 2.."

Lebih kurang macam tu laa...

Lepas tu..
aku, Ain, Rita dan Wan ke bilik audio..
nak tengok macammana adunan audio waktu tu..

Selepas En Ramli bagi keterangan dan serba sedikit penjelasan tentang audio..
aku hanya duduk melihat cara dia bekerja..

Tiba-tiba..
aku terpandang headphone yang terletak di atas mejanya..

aku pun segera bertanya..
"tak pakai ke headphone ni?"

En Ramli menjawab..
"Dalam festival ni,saya tak tunggu arahan dari Director..
saya masukkan muzik ikut kata hati.."

Hehehehe...
:laugh:Hebat kan..!!!



:err:Aku pun apa lagi..
Nak pinjam dengar boleh tak???Heee...



Masa aku pakai headphone..aku tak henti-henti ketawa...

Gelak sakan aku waktu tu!!!

:laugh:


Apa tidaknya,
suara Director,
..jurukamera semua aku dengar..

Rupa-rupanya..
sambil orang menari kat atas pentas..
jurukamera ni semua dok mengarut dengan director..

ada yang menyanyi..
ada yang usik-mengusik..dan (ehem..ehem..)
Heeee...
:laugh:Tak tahan aku dengar waktu tu!!
Terus aku bagi orang lain dengar pula.
sekadar berkongsi ketawa...heeeee


Antara ungkapan yang aku sempat dengar,
"cendol habis...nenek marah.."
aku memang tergelak waktu tu juga..
En Ramli pulak,sporting je..
Nasib baik dia tak marah..
heeeeee


Hmmm...
berdasarkan kisah ni..
apa yang aku nak sampaikan..
senyum itu mudah..
apatah lagi untuk ketawa...
mengapa harus cuka yang kita cari..
sedangkan disebelah kita ada gula...
heeeeee...(pandai-pandai je tambah)
:wink:



:err:Bagi sesiapa yang belum pernah masuk STUDIOUKMDECTAR..
studio mereka bukan macam studio MENTION..
Kasihan mereka..
kali pertama aku ke sana..
ibarat macam gua..
hahahaha (jahatnya aku ni)

Bukannya apa,
kalau hujan..guruh ke apa..
langsung tak dengar...


:smoke:Tapi aku memang tabik la dengan staf-staf kat sana..
mereka bekerja dengan penuh gelak-ketawa...


:wink:Studio MENTION pun apa kurangnya...heehehehe..


OLEH ITU,
TIDAK KIRA DIMANA ANDA BERADA..
UKIRLAH SENYUMAN ANDA SETIAP DETIK DAN MASA...
ANDA PASTI BAHAGIA!!!!



:flower:-Cik LieYza Director Perasan-

11 comments:

kamarul said...

nama blog studio jelapang padi
tp posting sume mcm blog motivasi..
ekikikiki

adul said...

tul tu liza!!!
jom gelak ramei2...
HAHAHAHA

ct_saggie said...

ala...
utk tenangkan hati..
kan kak liza kan...
hhehee

CikLieYzaOnline said...

yg sebenarnya....
blog ini diciptakan khas utk anda masuk terus ke studioukmdectar dan laman midas...
sbb kedua2 stdio tersebutlah merupakan stdio yg benar2 diiktiraf...
heeeeeeeeee
ni kira sbg org tengah la..huhu

CikLieYzaOnline said...

juga sbg link utk anda bertemu director drama baru iaitu cik ct_saggie...
huhhu

CikLieYzaOnline said...

den dah letak jwtn
dan dipindahkan ke jabatan nadi bangi...heeeeeee

ukmstudio said...

Ooooooo...hang curi dengaklah....apa yang kami bualkan dalam intercome tu Liza...hemmmmmmmmmmmmmm....grrrrrr...

CikLieYzaOnline said...

heeeeeeeee....
ampun tuanku,
patik x bersalah.
patik akan rahsiakn segala perbualan tuanku dan jurukamera k...
patik mohon simpan rahsia...
heeeeee
intercome ke namanya..
bukan headphone ke..
huhuhuhuuhu
malunya...
tersalah fakta..

aida said...

hahahahaha!!!!!!!!!!!
tu ler namenye director xbertauliah!!
intercome n headphone pon xtaw ka macha???
heheheheh

ct_saggie said...

hehhehe..

CikLieYzaOnline said...

sebarang kesilapan amatlah dikesali...heeeee =)