CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, May 6, 2009

Ucapan... Ucapan...


Ini adalah beberapa orang rakan setia yang kerap kali berkunjung ke blog aku.

Tak semua yang mempunyai blog namun mereka masih setia berkunjung ke sini.



Sebagai penghargaan,
aku letakkan gambar-gambar mereka yang berkenaan.

Aku sendiri tak pasti mengapa mereka 'rela' berkunjung ke sini.
Jadi, bagi sesiapa nak luahkan isi hati atau pendapat sepanjang mereka berkunjung ke Studio Jelapang Padi mahupun Studio Impian ni,
silalah catatkan komen anda sebelum diriku melangkah jauh ke desa tercinta.

TERIMA KASIH ATAS SEGALA-GALANYA.
JUMPA LAGI DI LAIN MASA.

Sekian, wassalam.

TULUS IKHLAS
-CiK LieYza Diector Perasan-

29 comments:

Cik Tie Amin said...

Aku kesini sbb:

1-ko kwn ak

2-kdg2,ak xtaw mne nk cari ko,so ak cari ko kt sni ar.kalo ko ade wat posting bru mknenye ko msh hdup lg ler..keh3

3-ko ske wat posting merapu tp di sebalik merapu ade mkne tersirat yg sgt brmkne (bagi ak le wlu kdg ak xphm sepatah hrm jln citer..)

4-bhn2 tulisn ko ade mcm2 perise

5-bhn2 tulisn ko ak leh fhm.means x trlalu berahsia atau trlalu sastera.ak msh leh phm stp ape yg ko nk smpaikn.itu paling pnting sbb tjuan ak bce utk mmahami bkn berteka teki

6-blog ko neh cntik x erk?leh thn ar....x ler cntik sgt.keh3

7-bhn2 tulisn ko xde ar brbaur politik atau maki2 org..sume ok2 jer

8-bhn2 tulisn ko byk mnfaat wlu kdg tu tulisn giler2 tp ade meaning

9-ko punye blog oren sgt ak x ske.kah3

10-byk wrna wrni dlm tulisn,ak pening pale.keh3

11-ak pling ske hikayat ko yg gile2

12-sbb ko akn bls komen ak wlu ak ktuk ko.keh3

13-tulisn ko x skema

14-ape pn,ak syg ko sbb ko kwn ak & thnx ltk gmbr ak kt ctu.....heheheheheheheheh

Cik Tie Amin said...

Akhir kalam,sblm ak brtolak pulag,ko jg dri baek2 erk.ak syk ko bkn sbb ko ade blog or smthing tp bg ak kejujurn dan keihlasan dlm brkwn tuh pling menarik minat ak utk brkwn dgn ko.jd ble ak dh syg ko,blog ko pn ak syg gak ler.....keh3.thnx jd kwn ak slme neh..wawawawawa.sdh gler neh ucpn ak......keh3

Fauzan said...

asm.

abg xde ke?
terok arr cmni....
huhuk......

well,tetap nk wish gak.

hrmm.....
blog ni byk erti dr segi mksd stp penulisn.xterlalu direct & x trlalu secret.msj kalau bg abg,pmbaca dpt fhm.yg lain2 tu mcm gmbr ke pape,biase je.plg penting penulisn,biar jelas & org mgerti spt dpt input yg brmkna.sometimes ada gak ckp sesowg kan...he.tp,mostly ok arrr.teruskn brkarya.he.

aishahumairah said...

salam.
uit, terharunya..xsangka ditayang gambar begini..hihii=)ermm apa pn thanks a lot..suke bace2 cite n mcm2 kt cni.thanks gak liza salu melawat blog aisha=)
salam ukhwah.

ct_saggie said...

akk..
den sedih sgt posting ni
den xnk komen pape
den nk komen pas diorg sume komen...
den nk jd org akhir..
den sedih sgt ni
i love you so much akk...
tak sgp nk tglkan
tp kena tglkan juga

Anonymous said...

aku nak balik dh.. ucapan aku majulah modal insan untuk pembangunan negara 1bangsa..hwa...wa..wa..dmana bumi dipijak dsitu langit djunjung.hu..hu..wehh hg jgn lemah sgt kuatkan smngat truskan pjuangan jgn lemah..aku masuk sini sbb nak pantau hg ja..dulu ya2 xmau futher study kt ukm cm hampehhh...now amik ko..u c bla jauh kita mlangkh cari ilmu mcm2 faedah kita dapat kan..nak masuk alam kerja pun camtu jg hg jgn memilih tau.jgn sampai aku brain wash hg lagi.apapun ingat la auntie balqis kt kg tu..xda sapa bleh tolong dia mlainkan hg jgn suka mgharap pada org..usaha sendiri dgn kudrat yg ada..k semoga bjaya dlm hidup..ala aku tetap masuk nya blog hg nnt dont risau ok..mantapkan lg blog ni..jgn kbumikan dia tau..hwa..wa..kim slam kt pnerbit hg tu tau..tan sri tu aku lak PUAN SRI BLUEAPPLE not blue mind or bluehyppo..ok..hu..hu..sayonara dgr lagu secebis harapan aku bg kt hg tu...

Anonymous said...

ak lak....

1st,
ak nk mrh ko.
nape ko bongkarkn idntiti ak???>
arrrgghhh!!!

2nd,
ak sedey lak nk ne wat ucpn cm neh.

3rd,
ak trharu sbb ko msukkn gmbr ak kt cni.thaks ekkk......

4th,
ak msuk cni sbb nk pntau ko yg ske main2 tu.ak jg sbg pgwal mcm tok penyu si dragon ball utk taw ape yg ko alami seharian sb ko xkn bgtaw sape2 ttg ksh atau ap2 yg ko alami dgn mulut sndri.so,inilah satu2ny cara ak utk dptkn informasi ttg ko.mlalui blog ko!!!!
stlh bbrapa lama kurun ak mgenali ko,ak rse ko x suke gtaw org pe saje yg ko alami melainkn org sndri yg tanyekn.ko lbh ske simpn sesowg.Jd, sbb tuw ak sntiase msuk cni utk "saksikn" sndri ape yg ko alami."penulisan" adlh luahn terbaik ssorg utk menyatakn kbnrn.mulut kdg2 leh tpu ble brbicara tp bkn "hati".ak mmg xder blog but ak lbh setia pd myspace,fs n lain2 tp ia bkn pghlg utk mnulis.medium brbeza tp ap yg nk disampikn sama.

5th,
ucapan khas ak:

"aku amat sayangkan ko dan aku tahu ko juga sayangkan rakan2 kerana sepanjang aku mengenali ko,ko seorang yang penyayang dan mengambil berat ttg rakan2,sggup tlg sedaya mgkin dan aku tahu satu rahsia ttg ko.ko kene "belasah" dgn seseorang dlu sebab "cover line" seorang rakan.tul???jgn tpu ak taw.!!!!mayb baik tndakan ko tp ko kne ingat,ingat x smue org akn hrgai apa yg kita wat.so,think about it.aku x suke ko wat cmtu sbb akhirnya ko akn jadik mgsa org k.....anyway,jaga dri ko baik2 n if ade pape,gtaw ak,keep in touch!"

-mixfar-

adul said...

herm......
susah lak dul nk wat ucapan nih.huhuw.xde kata2 nk wish bab sdh mcm ct.hehek.

"mg brjaya mne saja berada.cyg baby bucuk2 nih.mmmmmmmuuuwaaaaaaa"

alang said...

Salam. Uik, Gambar aku ada jugak? haha. Ingatkan suprise apa benda. Rupanya gambar aku dah kena tempek kat sini eh.

Sebab apa aku suka melawat kat sini?

1st , starting atas tu ada tulis penulis blog ni aka Cik liza orang kedah darul aman.haha. Second, tak bleh cakap, nanti orang jeles.haha.

Nway, dah abis exam eh. Balik elok2 k. Nanti jgn lupa bawak buah tangan k. Bawak la ikan pekasam ke. Oraito gak. Lama dah tak makan. Sini takde jual ikan pekasam mcm kat kedah.haha.

Aufwiedersehen.

kamarul said...

Ak semata2 kuar umh g cyber cafe sbb pe mlm2 cmne smpi ne mrh dgn mak ak:????

Of course sbb ak nk wat ucpn gak.keh3

Hmmm,ak msuk sni sbb ada "secret" yg dh lama trpndam dlm hti.kah3

ko jge dri baik2!!!!

akulah pgwal peribadi ko bg phk apis wat slamnya.keh3

cayang bangat kt ko neh!!!!!

No WORD tO SaY...
cedey cedey cedey :(

kamarul benitez aka azrin shazran FEP UKM

Ingt sselamanya eak!

1 JIWA 1 DNA ...
Kah3

AsMa said...

terima kasih byk2 liza...
ltak jugak gmbar asma erk....
trima kasih byk2 selama ni sudi jadi sahabat asma...
kenangan kita kat UKM ni jgn lupa k
nanti de pape contact lah...
no.fon sume ade kan..
nk tunang ke kawin ke...sakit ke..
bagitahu lerr..jgn wat senyap camtu je..lost contact..
maaf klu ade salah dan silap..
ceh..mcm raya plak..hahaha
k lah..take care kat kedah nanti..
jgn nakal2...

AsMaRia said...

jumpa konvo nanti...
bwk boyfren kerr..
jgn lari plak..
nk brgambo dgn cik liza nt..
hehehe...

Ochie~(^_^)v~ said...

salam ziarah cikleza>>
uik.. ada gak muka ochie tertepek kat posting cikleza ni..
makasey la.. sudi tepek muka "modal insan " yg x sebrp ni.. kikiki..
malu2 lak mau puji diri ni.. huhu

anyway..
ochie pun nak ucpkan thanks kat cik lieza coz sudi berkunjung kat blog ochie..
thanks.. semoga ikatan kita tetap terjalin..
syukran sesangat..
May Allah bless u n Bittaufik wannajah.. AMin ya Rabb...
;)

Guest said...

Aku suka masuk sini sebab nak satukan ko dengan encik daud.kah3

Jgn mare............

Hafiz Hasri said...

Heheheheheh

abg pun ada?nk ucapkan salam kerinduan penuh kemesraan buat yang tersayang.cukup duit,kita dirikan bahtera impian.hahahahahahaha.

adul said...

Wah3,liza curang!!!!dul msh hidup lagi,mne leh serahkn pd org lain?kshmu milikku.huhuw

adul said...

Dh blk ke Liza neh?nape x bls pun ucpn2 sume ni?Hermmmmmm.......sedey lak.huk3

adul said...

Kalu nk blk pn,ucp le slmt tggl dlu,jgn ar tggal cmne jer.huk3.sedey ar.....

amu mejie said...

aduh...kenapa perpisahan ini berlaku..haa ni mula den nk emo nie..he~

kakngah...ucapan den ni ha...owh kakngah...walaupon org ckp kakngah jalan aje da lmbat dr mr.mus tu...walupon org ckp kakngah ni hamster tembam lam balang...walaupon ckp kkngah ni panda bunting sulung...mkn ibu roti ari2 la ape la..bla..bla...tapi percaya la...sume itu benar..eh cuttt!!! semula.........walaupon org kata mcm2 kakngah...pecaya la itu sume x penah menghakis kebestanmu kakngah selaku kakngah yg bing bling (nm kambeng baru, jiran bing lily)he~...sy minta maaf eh kakngah segala salah dan dusaku..balik negeri padi paddy tu jgn lupa ceq na?..yang pastinya ceq merindui setiap entry terbaru made in kakngah....jengok2 la ceq di sini..bagi la nafkah ape patut..num akaun nnti ceq bagi na..jaga diri elok2..yg x elok jgn jaga...kmlsm abah..suh dia beli manggis wat kenduri smbut kakngah balik nnti..ngee~

sekian karangan sedihku..waaa~~

yang benar : bing go..

Anonymous said...

utk Anonymous xde ke?huhu.wel,nk wish gak.Anonymous msuk cni utk mbace hikayat kmbing comel tu.hehe.comel je kan kshnyer.ade cite di sebalik gmbr.xsgka lak.hehe

Anonymous said...

kalau Anonymous nk amek sume cite hikayat kt sni utk wat koleksi leh x?ada copyright x?Anonymous dh cari kt sni n Anonymous dh jupe bbrpa hkyat sesumpah,kucing hitam,sesumpah II,hantu bgkus dan sume2 tu.leh x amek?kne bayo x?

Hidayah said...

Hello kak liza cayunk..
Makasih ek kak, t'siar gak gambar adek..hihi..
Tapi, maaf lah ek kak, adek lambat tengok & komen, coz kemaren2 x on9 tenet..kui3..
Mcm nie lah kak, wlupun adek jarang benor komen kat blog ni, kalo ada time free, adek tengok gak blog akak angkat t'cayang nie...
Sebab adik nak tau p'kembangan akak, kecihatan akak, & ke.... (apa lagi ek..)

akak, jgn luper huruf "i" tue ek...huhuhuhu..
huruf "i" tue lah lahirnya 3 org.. uikkz..

yg penting, aka b'syukur sebab bnyk makhluk2 di muka bumi nie nak komen kat blog nie, and bnyk yg singgah ke blog cute akak nie.

Blog akak nie mantapp & sempoi...
Kalo adek x jumpe blog nie, adek pun x jumpe akak angkat sprt Kak Liza yg manja nie.. hehe..

Sblum t'lupa, akak jaga ar kecihatan akak, p'hubungan akak ngan blogger yg len, & dgn huruf2 "i" tue... huk3.

Oleh itu, teruskan postkan citer2 akak yg cedih, lucu, kelakar, & per2 jer lah..
adek tahu, bnyk yg sayunk ngan akak Liza..

***~Bg mereka2 yg x nak b'kwn ngan akak nie, adek nak komen cikit.***~

"korang memang rugi x dpt sorang kawan cam akak Liza nie"

"korang memang x b'tuah x dpt kwn cam kak liza nie"

&

"korang akan nyesal x b'kwan ngan kak Liza yg manja nie'

sekian sahaja luahan ikhlas dr diri inie...
(tepuk tgn cikit...) hik3

ct_saggie said...

akk...
ni ucapan dari ct..
utk akk...
terima kasih kerana sudi berteman dgn diri ini...
terima kasih kerana sudi berkongsi kisah suka daka dgn diri ini..
ingin ku luahkan padamu..
"ingat!!..biar orang buat apa saja pada kita yang kita tidak suka. namun.jangan kita buat pada orang..kerana percayalah suatu hari nati mereka semua akan dibalas dengan perkara yang sama..hukum karma dunia...pasti akan terbalas jua"

akk...dikesempatan yang penuh dengan sebak di dada..
ingin ku corekan kata-kata buatmu..

"melihatmu dari jauh..
bagai menyimpan seribu pertanyaan..
jauh itu rupanya dekat..
dan dekat itu rupanya jauh..
ingatlah diriku dalam doamu..
walau jauh...
kita tetap dekat dihati...
andai ku pergi dulu...maafkan lah diri ini..yang bisa menengakan jiwaku yang sungguh teringatkan mu selalu..
memory yang tercipta..akan menjadi kenangan dalam diri ini..
dalam CT -IN THE MEMORY-
terima kasih untuk segalanya
dan maaf juga utk segalanya..."


ikhlas dr ct in the memory

Fauzan said...

asm.

Tq sbb dh letak gmbr abg.kah3

Nk tambah ucpn sket r.

Aiyakk lupa lak.huhu.

"SAYANG adikku Liza SELAMANYA."

Hanya itu yg mampu kuluahkn.

nurfa said...

wah....gamba den ado la...huk3...comel lak tu..hehe...
trimo kasih sbb lotak gamba den kek entry kali ni...bes sobona ea blog ekau ni cik liza oiii....
tu yg den rajin dok buang maso kek sini...hehe...den nk ucap gak solamat bercuti kek ekau cik liza...huk3...den ni ha da la tk dapek cuti..kono lak wt LI kek noghori org...morantau la den ni...
jauh dari famili n org torsayang..cedih tau...huk3...ape pn slmt bercuti ye...jge diri leklok...kito jumpo laie sem dopan...cayang kamoo...

hasni Jamali said...

(hasni letakkan di blog hasni, lihat ya.)

terima kasih kak liza,
atas segala penghargaan yang diberi,
atas nilai persahabatan ini.

tahniah kak liza,
kerja di RTM sungguh-sungguh ya,
hasni selalu doakan yang terbaik buat kak liza.

selamat perkenalan kak liza,
semester 3 (2007/2008) kita bertemu,
dan tiada akhir pertemuan hingga ke hari ini, ya!.

kak liza sayang,
moga bakatmu terus berkembang,
dan kasihmu terus mekar,
untuk yang mengasihi kakak,
dan untuk yang kakak kasihi.

'bunga selasih lengkuas kantan,
terima kasih seluas lautan.'

tinta hJ untuk Kak Liza.

malau said...

Salam Kebab dan karipap panggang dari malau untuk Cik Lieza...

Semoga keabadian dalam hidup menjadi landasan dalam perjuangan..

Buah kebab dipotong halus..
Dimakan oleh anak pak malau..
Dalam berkawan biarlah tulus..
walau diherdik dan dihalau..

Kajang pak malau kajang berlipat..
kajang pak mat tempe tak lipat-lipat..
Cik lieza kawan den yang rapat..
walaupun kita tak pernah terserempak..

buah malau ditaruk kari..
kari perencah dari tioman..
kepada lieza selamat kembali..
kembali ke kg halaman..

Pergi sekolah naik kerbau..
Kerbau malau jadi pilihan..
walau malau seorang yang lahabau..
tapi lieza tetap nak wat teman..

Makan keropok bulan puasa..
makan satey di bulan mengandung..
Kalau den ada dosa..
Mohon dimaaf dan diampun..

Kepada cik Lieza..selamat kembali dan selamat sampai... Jaga diri di sepanjang perjalanan pulang.. jaga diri semasa dikg.. Jangan terjun sawah tinggi sangat.. Jangan bakar sampah di hadapan rumah jiran.. Jangan baling batu besar kat belakang lembu... Jangan kait kelapa pakai galah pendek.. Jangan tarik lembu melalui ekor.. jangan bawak keta tanpa brek.. Basuh tangan sebelum makan.. Bangun sendiri kalau jatuh.. makan nasi kalau lapar.. Makan pisang kena kupas dulu kulit... Jangan rendam baby dalam air panas.. Jangan menjerit dekat simpang nak masuk ke umah.. Jangan pandai2 nak kunci gate umah jiran..Jangan lupa berdoa lepas semayang..

Yang penting jangan lupa tinggal solat.. Jangan tinggi suara dekat mak ayah... Dan janganlah buat benda yang ada jangan..

PEringatan di atas juga ditujukan buat diri den sendiri.

Asslamualaikum...

hasni Jamali said...

http://penulisan2u.blogspot.com/2009/05/cerpen-rindu-setia.html


cerpen baru hasni, 'Rindu Setia'

bacalah ya, and komen. tQ..hihi

ct_saggie said...

akk.
maafkan den komen buat kali ketiga
ahahahaha
den nk gelak baca pak malau punya komen
hehehhe
kelakar
mmg la kaki merapu
hahhahaha
tp...
merapu yang berguna utk masa depan
heheehe
hidup malau dgn kajang lipatnya
wakakakakkaa