CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, March 21, 2009

Gambar Bergerak..!!!

Inilah Pei Yee.. Jurufoto merangkap jawatan si paparazi.


Ini pula kawan baik Pei Yee iaitu tuan punya kamera, Ain.


Pada malam ini, yakni 20 Mac 2009, Pusat Pengajian Media dan Komunikasi (MENTION), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) telah mengadakan majlis makan malam bertempat di Hotel Equatorial, Bangi.

Bertemakan 'Muhibah', aku hanya berbaju kurung seperti biasa. Maklumlah, memang aku ni simple orangnya. Cewah. Walaupun sepanjang hari ini demamku masih belum kebah, dari pagi hingga ke petang, namun kugagahkan jua diriku untuk turut serta dalam menjayakan majlis tersebut. Maklumlah, duit dah bayar. Rugi pula kalau tak pergi. Tak ke membazir namanya.

Akan tetapi, yang sebenar-benarnya, aku langsung tak ingat bahawasanya hari ini akan diadakan Malam Perdana MENTION ni. Aku hanya tidur sepanjang hari. Nadi Bangi pun aku tak pergi. Tak berdaya rasanya nak melangkahkan kakiku keluar dari bilik ini.

Mujurlah Ain bertanyakan kepadaku sama ada nak pergi atau tidak hari ini. Walaupun waktu tu dah pukul 5 petang. Jadi, aku terus mandi dan bersiap. Pukul 6 petang dah kena tunggu di fakulti untuk menaiki bas bagi orang-orang yang macam kami ni. (Tak ada transport sendiri..huu..siannya..terpaksa pergi awal sebelum mentari melabuhkan tirainya lagi).

Jadi, aku pun pergi la....

Bila dah pergi, macam-macam la cerita yang terjadi.

Kalau nak tahu, ayuh saksikan sendiri.


Sebelum bertolak ke Equatorial Bangi.


Sebaik tiba di Hotel Equatorial, Bangi.


Tahniah Liza..!!! First time dalam hidup aku menang cabutan bertuah...!!! Penantian sejak tadika akhirnya kini tercapai jua... Tak sangka rupa-rupanya aku akan memenangi hadiah cabutan bertuah pada usia 22 tahun, 5 bulan dan 11 hari.. Akan kuingat detik ini sampai bila-bila..HAHAHA.


Inilah anak-anak muda kelahiran MENTION UKM. Menggoda tak? Hahaha..


Ni Dr Asiah... masih anggun walaupun usianya dah senja. Hehehe. Alamak, tengok muka Dr Asiah, tetiba terkenangkan MCP.. Adeh laaa... waaaaaaa....


Ni Junior kami, Fitri UNIC. Penyanyi nasyid remaja yang kian mendapat tempat di hati masyarakat hari ini. Kalau tak kenal tu, nasib la..cari sendiri...


Inilah Marcos.. Comel kan??? Tergoda hati si Pei Yee..


En Hasrul dan Mira. Amboi.. secocok pulak rasa... Kedua-duanya segak bergaya.


Inilah rakan-rakan Jelapang Padi yang muncul dengan pakaian serba hitam pada malam ni. Sedondon je. Mungkin cuaca asyik hujan. Jadi, sawah dilanda banjir. Semua padi tak menjadi. Maka, mereka sedang menangisi cuaca yang melanda dunia hari ini. Hahaha... Sooorrrriiiiieeee...hehe.


Bergambar bersama-sama Geng 3 Serangkai.. Kimi, Pearl dan Intan. Wah.. comel gitu.. huhuu..


Bersama HERO MALAYA..Rosyam Nor.. Hohoho.. Syoknya.. Cari punya cari, inilah satu-satunya gambar yang aku ada. Yang lain, semua kabur belaka. Hampeh.. siapa la yang tangkap tu. Tak berkaliber langsung.. Huhu. Soriiii.. hehehe. Jadi la daripada takda..kan..kan...Macam sepadan pulak.. Hahaha. Jangan gosip-gosip ye...


Ini pula abg kepada Rosyam Nor.. Rosyam Mie namanya.. Ni pun HERO gak.. HERO MAYA ANDA...heeeeeee.... Jangan jeles cik ct...kuakuakua...


"Cepat la Pei Yee.. Cepat la tangkap gambar aku. Tumpang ada chance ni.. Rosyam Nor dah ada dekat tu..."
-Tercari-cari abg Mie mana perginya si Pei Yee-


Abang Mie tersenyum gembira tatkala berjaya bergambar bersama kembarnya...
"Seronoknya, jeritnya di dalam hati...hehe."


Aku pun tak ketinggalan juga. Di apit oleh dua orang jejaka.. Hahahahaha.. Jangan jeles yeeee....


Kak Liza pun nak juga.. muahahahaha!!!!


Huhuhu.. waaaa.. cedihnya.. gambar aku tak ada.. time ni, aku yang tangkap. Time orang tangkap gambar aku, semuanya kabur belaka. Tak dapat nak paparkan kat sini. Huh.. tak aci..!!!


Detik yang dinanti-nanti. Dr Faridah, Dr Asiah dan abg Zack yang sedang menyanyikan lagu dangdut...goyang..goyang..lalalala...


Ewah.. gelek.. gelek.. inilah lecturer MENTION yang sporting tahap dewa..ehehe..


Bagai pinang dibelah dua. Dr Asiah dan Dr James Bo...Sempat lagi bergambar mesra.


Inilah wajah-wajah comel lagi menawan dan cantik bergaya yang sempat dirakam sebelum majlis bersurai.


Hmm.. sampai di sini saja. Hingga ketemu lagi.. Tata...


Ops...lupa pulak...

INILAH HADIAH YANG AKU DAPAT HASIL DARIPADA CABUTAN BERTUAH TU..

NO. 0127

Heeeeeee =)

Sebenarnya,
banyak gambar yang kami ambil malam ni.
guna kamera Ain.

Tapi, yang frustnya...
huhuhuuuu...
waaaaaaaaaaaa....
banyak gambar bergerak...
kabur-kabur belaka...

Anak siapa la yang tak bertauliah tangkap gambar tu..

Hishhhhh.....

Tapi,
yang lagi sedih...

Bila aku tangkap gambar orang..
semuanya elok..
clean and clear..

Tapi,
bila orang ambil gambar aku...

semuanya bagaikan ada 4 mata...

Apapun,
jadi la..
yang ada ni pun..
kira dah bersyukur la..

Lagipun,
Ada orang pernah berkata,

"DARIPADA TIADA, BIARLAH ADA"

Sekian, wassalam.

6 comments:

Hidayah said...

Wahhh... best giler ...
nak ikuttt... best nye akak dpt jumpe rosyam..uwaaaa..
huk3.. sye jelez cikit jer.. xbnyak..hehe
patutlah happy sakan...hik3

ct_saggie said...

ehe.....jeles sikit jer...
sbnrnyer....ct xde mud nk dtg dinner...
tp tatkala insan yg dimaksudkan itu tidak hadir...
semangat ku utk dtg kian bersemi...
namun takdelah nk mud baik sgt..
tp sedih la...tatkala tak dpt amik gmbr dgn korg semua...
sbb ct xde kamera..anip ar amik memory ct...
ct tumpang kamera org lain...
erm....
tp ct jeles sikit la....dgn pic abg rosyam dgn en.mi tu....but ok la...sbb dah nmpk depan mata pun kira bersyukur juga...
hahaha..
but t.q ya...ct mmg betul2 xde mud dlm minggu ni...ni sib baik ada yg nk bwk..klu tak...mmg xg nyer...

CikLieYzaOnline said...

hidayah:

"heeeeeeeee........"


ct:

"huhuuu.seakan-akan kumengerti siapa gerangan yg dimaksudkan itu...kakliza pun xde kamera gak..sesaja menapak kat kamera Ain..mana gambar yg dia nk amik,kakliza tumpang la sekaki."

"xpe..yg pasal rosyam tu, bukan ke ct ada amik gak..ms tu kita dua berebut..kan..kan..ingat x???tp last2 dpt kat kakliza dulu..haha..jgn mare....."

"yg pasal abgmi plak..opssss..jgn jeles2 ya.ct kan dh jumpa ari2,bg chance kat kakliza lak...hahahahahahahaha.. (gelak jahat)."

gurau saja...

Anonymous said...

weh liza,mungkin laki yg pakai baju putih tu sebijik cam ayah hang la weh..terkejut aku.ingat ayah hg tadi.
kihkihkih

adul said...

rosyam x encem...
huhuw

CikLieYzaOnline said...

jeles la tu..
huhu