CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 11, 2009

Letih. Sedih. Pedih. Terima Kasih.


Minggu ini merupakan minggu yang penuh cabaran.
Boleh dikatakan hampir setiap hari kami asyik berhadapan dengan komputer dan mengedit berita.

Edit.. dan edit..
Semalam,
seperti biasa..
aku dan Moon kembali berhubung di alam maya..

Ada sahaja berita yang nak diubah..
Jadi..
kami pun edit dan edit lagi...

Oleh sebab kolej kediaman kami masing-masing berbeza,
kami tiada pilihan lain kecuali bergantung sepenuhnya kepada teknologi..
Ya.. teknologi yang kian canggih..
teknologi yang kian moden..
teknologi yang apa-apa sajalah..

Kasihan bos kami.. (kak Salmi)..
dia sendiri pun dah jatuh sakit..
dah tak bermaya agaknya.

Moon pula,
tekanan jiwa bila internet adakalanya "kurang sempurna"..

Aku???
Hmm.. aku pun dua kali lima jugalah.

Letih???
Hmm..
letih mata kami membaca berita.
satu demi satu huruf kami nak teliti semuanya.
itu baru huruf,
belum tengok pada perkataan dan ayat..
adakalanya..
ada juga ayat yang memeningkan kepala..
pening..
pening kepala, jiwa dan raga.

Sedih???
Hmm..
sedih bila mengenangkan sesetengah rakan yang buat kerja tak sempurna.
semuanya bergantung harap kepada editor.
bukannya kami nak bangga ke apa..
cuma..
kami pun manusia biasa.
taraf kami sama sahaja dengan semua.
kami bukannya sempurna.
kami juga manusia biasa.
masing-masing dah ada tugas..
tulis berita tu..
check2 la sama...

Pedih???
Hmm..
pedih mengenangkan segelintir manusia yang macam tora..
depan baik, belakang macam malaun unta..
hidup penuh dengan pura-pura..
kita semua dah tahun 3..
fikir-fikirlah ..
jangan main hentam orang sesedap rasa.

Terima Kasih???
Ya..
terima kasih buat orang yang mencipta "alam maya"..
(blog, ym, e-mel dan sewaktu dengannya)
kerana dirimu begitu berharga..!!!

Tanpa dirimu,
tak mungkin aku, kak salmi dan moon akan "berjumpa"..
berjumpa untuk edit berita..
Heeeeeee..

sekian, wassalam.

5 comments:

ukmstudio said...

Sabar je lah Liza...tak lama lagi pun....lepas tu grad lah kan....

ct_saggie said...

huhu..
betul2....
pastu..susah dh nk berjumpa
hehhehe...
akk...sila jalankan tugas akk...
sila baca arahan di dalam blog ct..
baca jgn tak baca..
pastu..buat jgn tak buat...
hehhehe
en.daud tu pun sama tau..
t.q

CikLieYzaOnline said...

xpa2...
diriku masih mpunyai batas kesabaran yg maksima..
nk nametag ke ct?
tggu la thn dpn mlm raya baru pi balik amik...heeeeee

Hidayah said...

huk3.. ada2 jer ct tue.. iman akak kan kuat..kesabaran akak kan ok.. so, kita enjoyy! huk3

ct_saggie said...

eh!!..dayah....np?
huhu
erm..ala..smpi hati xnk buat..
buat eak...