CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, March 7, 2009

Lari..Lari...Membawa Hati

Heeeee... ni la gambar yang sempat aku ambil semasa aku "ronda-ronda" tadi.


Hari ini merupakan hari yang "pelbagai".
Macam-macam kejadian, perasaan dan kejutan yang aku rasai dan alami.

Semalam,
aku tidur lambat.
Pukul 4 lebih.
Dah nak dekat pukul 5..
baru aku boleh lena.
Nampaknya,
hari ni pun sama...
Huhuhu..
sedihnya.... =(

Pagi tadi,
lepas subuh..
aku kelaparan.
Tiba-tiba rasa lapar.
Kebiasaannya, tak pernah aku rasa lapar pepagi buta.

Aku pun tengoklah makanan apa yang ada kat atas meja.
Nak makan roti, plastik saja yang ada.
Heeeee...

Tiba-tiba aku terpandang buah epal yang Kak Salmi bagi.
Merah warnanya..
Aku pun makan dengan lajunya.
Maklumlah, dah kebuluran tahap cipan.

Kenyang juga bila dah makan (walaupun hanya sebiji epal).
Ain pula, dah bersiap-siap nak balik rumah.
Dah bersedia nak berangkat.

Maka,
tinggallah aku keseorangan.
Isnin petang baru dia datang UKM balik.
Hmm..apa boleh buat.
orang rumah dekat katakan...
aku pula..???
tinggal jauh nun di utara sana.
sabar sajalah Liza..

Selepas Ain keluar,
aku cadang nak sambung tidur.
nak bangun pukul 9.
"COVER" balik tidur semalam.
sebab..pukul 10 nak jumpa Pn. Shazlin.
Untuk berita Nadi Bangi.

Tiba-tiba,
kepala aku pening.
Rasa macam dunia ni berpusing-pusing.
Waktu tu,
ada orang ketuk pintu.
aku pun bukalah.

Tak sempat aku tengok muka,
KEDEBUM..!!!
aku jatuh tak sedarkan diri.

Sedar-sedar,
aku dah kat hospital.
Hospital Kajang pula tu.

Macammana la aku boleh pengsan...
Haihhh....

Tangan aku pula,
entah bila agaknya dicucuk wayar.
cucuk tangan tak minta izin aku..
nak kena saman doktor ni.
Eeeeiiiiii...

Doktor kata..aku demam panas.
Laaaaaa....
Demam panas rupanya..
Macammana pula aku tak tau yang aku ni demam..
Yang aku tau, perut aku lapar.
Heeeee....

Entah berapa lama entah..
baru doktor bagi aku keluar..
mujur tak kena tahan.
tak rela aku duk hospital.

Lepas tu,
aku terus mesej Moon.
tanya pasal Nadi Bangi.
Heeee.. tak jadi la aku jumpa Puan Lin.
Semalam, punyalah tulis dengan penuh semangat.
Macam nak pergi berperang dengan pihak atasan.
Last-last,aku pula yang pengsan..
waaaaa..(gelak kat diri sendiri)

Alhamdulillah..
Moon kata, berita bahagian editorial diterima.
Yakyey..yakyey..suka rasanya..
tak sia-sia kami memerah otak..
lalalalalalala....hoha..hoha...

Tapi..
budak yang pegang kolum front page ada masalah..
kena cari berita lain..
kesian mereka..
selalunya, editorial bergantung kepada apa yang front page tulis.
tapi,kali ni terbalik pula..
hmmm..
apa boleh buat.
janji berita editorial kami dah siap!!!
tak payah la nak pening kepala lagi..
hahahaha..
terasa dunia ini aku yang punya!!!

Tapi kan,
ni cerita lain pula.
berbalik kepada cerita awal tadi..

Sampai sekarang aku tercari-cari seseorang..
insan yang datang ke bilik aku pagi tadi.
Felo kata, dia pun tak kenal.
cuma, ada orang call beritahu felo, kata ada budak pengsan.

Hm..siapalah agaknya orang tu..
terima kasihlah datang bilik aku.
kalau tak,tak pastilah apa yang akan berlaku.

Petang tadi,
aku sembang dengan kawan lama (ym)
banyak benda yang kami cerita.
maklumlah,lama tak jumpa.
tak sangka pula boleh jumpa dia dalam frenster.
niat asal, sesaja buat.
tak pernah update pun.
malas nak buka.

Tadi,
aku melawat blog ct..
aduhai..sadis sungguh lagu cik ct..
nak menangis pula mata ni.
apa la ct ni..

Tapi,
kesian juga kat ct,
hatinya telah dilukai..
heeeeeeeee....
sabar cik ct..sabar...
ramai lagi jejaka kat dunia ni..

Lepas tu,
aku melawat blog studio,
terjumpa pula ikan keli dan nemo,
siapalah agaknya ikan-ikan tu..
tersalah masuk akuarium kot.
tu la..lain kali,berenang tu bawak la peta..
kompas pun takpa..
kalau sesat..tak ke naya..
haih..
siap lagi ikan tu kirim salam.
ikan Islam agaknya...
waalaikumsalam...(kena jawab,kalau tak ..berdosa)

Ha..lupa pula,
semalam aku singgah blog studio..
lagu dalam blog tu pun sadis juga..
ala-ala lagu blog cik ct..
tapi,sadis lagu ni buat aku nak tergelak.
"Jatuh Cinta"..Broery Marantika.
Hahahahahaha...

Nak tau tak liriknya macammana?
lebih kurang macam ni laaa..

"Taktau apa sbbnya..
mgpa aku jatuh cinta..
padamu syg..
tiap wktu kurindu...
mgpa oh mengapa..."

Hahahahaha..
kepada sesiapa yang nak dengar kemerduan lagu ni..
silalah kunjungi blog studio kesayanganku itu.

Lagi..
hmm...apa aku nak cerita..

Dah la..
aku mengantuk..
nanti la aku sambung cerita esok.

Ok..tata



:kiss:-Cik LieYza-

13 comments:

kamarul said...

byk sggh haiwan dlm blog ni..
sesumpah,harimau,kambing..
hahaha..dh mcm zooo....
wakakaka

ukmstudio said...

"Jatuh Cinta" sebenarnya lagu ini untuk mereka yang pernah menyayangi orang lain kemudian dia mengecewakan orang yang disayanginya. Itulah gamaknya...Jadi bagi yang pernah menyayangi orang lain sepenuh hati kemudian mengecewakannya, hayatilah lagu ni....

adul said...

adul x..
dul cayang cik liza..
kan liza kan...
kan..kan....

Anonymous said...

ape nyer kene mgene ngan tajuk posting?ceh..igt lari mane ler..hampeh..huhuhuhu

-mixfar-

ct_saggie said...

huhu..
cedih ea lagu ct..
huhu...
layan blues jap
huhu
adeh..
cian akk
erm....
sapelah org tu kan kak
yg tlg akk tu
ct rasa akk ni pengsankat luar pintu tau
klu tak cmne leh die perasaan dgn pintu terbuka

ukmstudio said...

memang takde kene mengene ngan posting...tapi blog saya...saya punya pasallahhh....jangan mareeee....(only for mixfar...)

CikLieYzaOnline said...

heeeeeeeeee....

pdn muka hang mixfar..
dah kena sebijik ngan penerbit.
hahahaha...lalalalala

yg sebenarnya,
lari..lari..membawa hati tu..
mksd dia ada pd kambiing tu..

kambing tu lari sambil mbawa hatinya yg gumbira...tp dia stop sat untuk bergambar..nk pemes mcm aku juga..(heeee..teringat siren ptsl)

itu la ceritanya...

CikLieYzaOnline said...

ct:
nthla..pengsan kat pintu kot rasanya..heeee.sapalah yg mengusung diriku agaknya.haha

kamarul:
ni kira kwsn ternakan haiwan gakla.bleh tenangkan jiwa tgk menatang ni semua.

adul:
huu..lidah kelu untuk berkata.
tergamam seketika.heeeeeee

ukmstudio:
heeeeeee...mendalam mksdnya.lalala.
pernah kecewakan sesapa ka?
heeeeeeee,jgn mare.lalalalala.

Anonymous said...

hahahaha...

owh..ko bg aku sebijik yer,
aku dah kasi sebijik kt penerbit ko dlm blognyer..wakakakaka
jgn mare...

-mixfar-

ukmstudio said...

Sorylah Liza, hang sakit rupanye, lupa nak ucap takziah dan doa supaya tak lagi macam tu. Apa2 pun sabar sajalah. Maklumlah semester akhir ni memang macam tu, tension ada, hmmm...jangan berjaga sampai pagi lagi...ok den doakan semoga berjaya dalam semua yang dibuat. Ingat "putus asa bukan caranya....' Ingat juga "kalau tak mampu buat semua, jangan tinggalkan semua..", Ingat juga "daripada tiada, biarlah ada..." Ingat...dan ingat...dan ingat.....Hmmm...pertama kali dalam sejarah den komen panjang dalam blog ekau Lizaaaa...

wulan said...

mcn ne? hg dh ok ker? jgn lupa mkn ubt, psl nadi bangi colum kita, hg tak pyh rsau, nanti ak ubh..pepehal, jga kesihatan, anda mampu mengubahnya...pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan khas oleh moon..hehehehe

CikLieYzaOnline said...

studioukm:

mmg pjgggggg...
3x komen dlm posting yg sama..
heeeeeeeeee
den xsakitla..
den domam jo...
domam2 manja...
ujan lobat..tempias sampai kek dlm bilik..maklumla..siling bilik den boco...
hmmm....
den akan igt ayat2 mutiara ekau tu...
sampai bila2...
walaupun gigi den dh abih luruh semua..den xkan lupo..!!!


wulan moon:
tQ moon..
aku ok dah la..
hang la teknikal diraja yg paling berwibawa...
pasti nadi bangi kita meletup2 hingga ke afrika...!!!
heeeeeeeeeee.....
cayang hang..muah..muahhhhh!!!!

adul said...

ingat liza,

"daripada tiada,biarlah ada"

adul dh ada ni...
terima le...
huhuhuhuhu

diriku setia menantimu..
bagai mennti di sayup rindu..

demi sebuah harapan..
adul xkan berundur ke belakang..

huwhuw..

ikhlas nih!!!